Jumaat, 24 Disember 2010

Kek Lapis Walnut Cheese


Bahan A

16biji kuning telur
6 biji putih telur
180 g gula halus
100g tepung hong kong
1 sudu makan ovellate
1 sudu makan butter oil

Bahan B

550g mentega
4 sudu makan sudu manis
1tin kecil sri kaya
250g krim keju
100g walnut (dikisar halus)

Bahan C

Pewarna merah,kuning, dan  hijau

Cara membuatnya: 

1. Pukul bahan A hingga kembang 
2. Mentega, susu, dan kaya dipukul hingga putih secara berasingan. 
3. Satukan bahan A dan bahan B dan gaul rata. 
4. Bahagikan kepada 3 bahagian.
5. 1 bahagian Merah , 1 bahagian kuning dan 1 bahagian warna hijau.
7. Lapis warna hijau terlebih dahulu diikutiwarna kuning dan warna merah.
8. Ulangi langkah 7 hingga adunan habis.
9. Bakar dengan menggunakan api atas.

0 ulasan: