Bahan A
16biji kuning telur
6 biji putih telur
6 biji putih telur
180 g gula halus
100g tepung hong kong
1 sudu makan ovellate
1 sudu makan butter oil
100g tepung hong kong
1 sudu makan ovellate
1 sudu makan butter oil
Bahan B
550g mentega
4 sudu makan sudu manis
1tin kecil sri kaya
4 sudu makan sudu manis
1tin kecil sri kaya
250g krim keju
100g walnut (dikisar halus)
Bahan C
Pewarna merah,kuning, dan hijau
Cara membuatnya:
1. Pukul bahan A hingga kembang
2. Mentega, susu, dan kaya dipukul hingga putih secara berasingan.
3. Satukan bahan A dan bahan B dan gaul rata.
4. Bahagikan kepada 3 bahagian.
5. 1 bahagian Merah , 1 bahagian kuning dan 1 bahagian warna hijau.
5. 1 bahagian Merah , 1 bahagian kuning dan 1 bahagian warna hijau.
7. Lapis warna hijau terlebih dahulu diikutiwarna kuning dan warna merah.
8. Ulangi langkah 7 hingga adunan habis.
9. Bakar dengan menggunakan api atas.
9. Bakar dengan menggunakan api atas.
0 ulasan:
Catat Ulasan